AMSTERDAM - De Kaiser Chiefs hebben het aanbod om op te treden tijdens het herdenkingsconcert voor prinses Diana afgeslagen. De Britse band vindt het hypocriet om mee te doen aan het concert dat op 1 juli wordt gehouden ter nagedachtenis van de overleden prinses.

De bandleden vinden het raar om iemand te herdenken die ze nooit hebben gekend, vertelt zanger Ricky Wilson aan de Britse krant The Evening Standard. "Veel van de artiesten die meedoen, willen gewoon extra albums verkopen", denkt hij.

"Het is prima als je aan liefdadigheidsconcerten als Live8 mee doet, om bewustzijn voor bepaalde zaken te creëren. Maar dit is anders."

Elton John

De officiële line-up voor het concert in het Londense Wembley-stadion is nog niet bevestigd, maar volgens de krant hebben onder anderen Joss Stone, Elton John, Kanye West, Pharrell Williams, Duran Duran en Bryan Ferry hun medewerking toegezegd.

De komst van Elton John, die bevriend was met Diana en op haar begrafenis het nummer 'Candle in the wind' zong, begrijpt Wilson wel. "Hij kende haar. Maar ik kende haar niet. En daarom zou ik het hypocriet vinden om op te treden."

Prinses Diana kwam op 31 augustus 1997 samen met haar vriend Dodi Al Fayed en hun chauffeur Henri Paul om het leven bij een auto-ongeluk in Parijs. Ze werd 36 jaar.