Eens in de paar jaar duikt het verhaal over een reünie van deze legendarische band weer op, maar dit keer is het gerucht hardnekkiger dan ooit.

Aanleiding is het gegeven dat gitarist Eric Clapton zijn oude bandmaat Steve Winwood heeft uitgenodigd om het podium met hem te delen tijdens het Crossroads Festival in het Amerikaanse Bridgeview, Illinois.

Over drummer Ginger Baker sprak Clapton verder niet, maar hij liet wel weten dat hij en Winwood na het festival "samen nog een klusje moeten klaren".

Grech

Hoewel een volledige reünie van de band sinds het overlijden van bassist Ric Grech in 1980 er niet meer inzit, is de eventuele samenwerking tussen Clapton en Winwood reden genoeg om voor veel oude fans het hart sneller te doen laten kloppen.

Blind Faith’s stormachtige maar korte carriere begon in 1969 met een gratis optreden in het Londense Hyde Park, waarna het titelloze album en een grootse tour door Amerika al snel volgden. Daarna was het over met de band: Clapton stapte er uit om zich te voegen bij Delaney & Bonnie & Friends, de band die tijdens de tour het voorprogramma verzorgde.

Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat Clapton weer samenkomt met oude bandleden, want in 2005 deed hij een paar shows met zijn oude maatjes van Cream.