Over Adept is niet veel bekend, alleen dat de band uit Groningen komt, zeer bijzondere muziek maakt en onlangs via een klein label uit Drachtstercompagnie een titelloos album uitbracht.

Met zo weinig informatie moet de muziek maar voor zich spreken, en dat doet het zeker. Al bij de eerste tonen zuigt Adept de luisteraar mee in een donkere onheilspellende wereld.

Adept klinkt als een mix tussen de No Wave van eind jaren zeventig en obscure underground-electro uit het hedendaagse Berlijn. Op een aantal nummers doet Adept denken aan een mannelijke versie van The Knife.

Niet de meest makkelijke muziek, maar voor de avontuurlijke muziekfan bovenmatig interessant.

Duister

De ritmes stampen en de beats pompen, maar zijn niet overheersend in de geluidsmix. Zodoende is er ook plaats voor bijvoorbeeld overstuurde gitaren en de zang van Michiel Klein. Het geheel is een kille duistere wereld, die je in de hedendaagse muziek nog maar zelden krijgt voorgeschoteld.

Het is fijn om te horen dat er, ook in Nederland, bands zijn die hun hoofd boven het maaiveld uit durven te steken en muziek maken die klinkt als niks anders.

Wilde show

Live doet de band er nog een flinke schep bovenop en zo komt Adept tot een wilde show vol gore beats, wilde zang en vreemde danspasjes. Erg de moeite waard dus voor iedereen die wel eens iets anders wil zien.

De komende dagen doet de band een flink aantal shows door het hele land, de ideale kans dus om deze unieke band te ontdekken.

Voor een tourschema en het beluisteren van twee nummers, kun je naar de Myspace van Adept.