AMSTERDAM - Het debuutalbum van Floortje Smit is af. 'Fearless', zoals het schijfje heet, ligt eind volgende maand in de winkels. De Idols-finaliste zegt dat de plaat een volwassen geluid heeft gekregen.

Op de cd staan onder meer een duet met de Ierse zanger Ronan Keating en een cover van 'You're no good', een nummer van Linda Rondstadt. De 23-jarige Floortje schreef het lied 'Goodbyes' met Jochem Fluitsma en Eric van Tijn. Zij produceren het album van de Idols-finaliste.

De tweede single van de cd, 'Starts with goodbye', ligt inmiddels in de winkel. In september bracht Floortje haar eerste single uit, 'Wake up'. Dat nummer kwam niet verder dan de 27e plaats in de Single Top 100.

Mytisch

De videoclip van de nieuwe single is opgenomen in IJsland. Op haar website vertelt de brunette dat ze onder de indruk was het uitgestrekte landschap. "Het heeft een uitstraling die bijna mythisch is."

Het was afzien voor Floortje, want voor de clip moest ze 'in een gevoelstemperatuur van -20 graden in flinterdunne jurkjes balanceren op een afgrond'.

Floortje Smit werd in de finale van Idols III verslagen door Raffaëla.