ARNHEM - Zangeres Shakira staat zaterdagavond in het Gelredome in Arnhem. Om half negen ging op het podium een gordijn omhoog en begon Shakira haar concert met het rustige Spaanstalige nummer Estoy aqui, een hit uit 2004.


Foto: Marc Koot | 'Ik ga mezelf voor de volle 100 procent aan jullie geven vanavond'

Al in het eerste nummer liet ze haar beroemde buik dansen terwijl ze ontspannen over het podium liep in een goudkleurig topje en een zwarte broek.

Na het eerste nummer zei de Colombiaanse zangeres tegen het publiek: "Ik waardeer het enorm dat jullie allemaal terug zijn gekomen. Daarom ga ik mezelf voor de volle 100 procent aan jullie geven vanavond". Waarna er luid gejuich opsteeg vanuit het publiek en zij haar gitaar ter hand nam, en het rockachtige Don't bother inzette.


Foto: Marc Koot | 'Ik waardeer het enorm dat jullie allemaal terug zijn gekomen'

Keelontsteking

De zangeres blies haar eerste concert 3 februari kort voor aanvang af omdat ze een zware keelontsteking en hoge koorts had. De 30-jarige Colombiaanse liet in een verklaring weten dat ze heel verdrietig was dat haar concert niet kon doorgaan. "Nederland is een van mijn favoriete landen en ik keek erg uit naar dit concert. Ik beloof jullie dat ik het goed maak."

De zangeres werd internationaal bekend in 2002 met haar megahit Whenever, Wherever. Daarna kwamen nog hits als Don't Bother en Hips Don't Lie.


Foto: Marc Koot | Al in het eerste nummer liet Shakira haar beroemde buik dansen

Uitverkocht

Het concert vorige maand was uitverkocht en de kaarten bleven geldig voor het nieuwe optreden. "Ongeveer honderd mensen hebben hun kaart teruggegeven omdat ze niet konden of wilden op de nieuwe datum", liet een woordvoerder van impresario Mojo weten.


Foto: Marc Koot | Shakira werd wereldberoemd met de hits Whenever, Wherever; Don't Bother en Hips Don't Lie