Al vanaf de eerste tonen van dit album weet je dat je iets bijzonders te wachten staat. The View is met gemak de meest veelbelovende jonge band uit Groot-Brittannië te noemen.

Engelse bandjes komen en gaan en het lijkt of er elke week wel weer een nieuwe belofte opduikt. Allemaal leuk en aardig voor de liefhebber van Britse muziek, maar het is wel verdomd lastig om te volgen.

Welke band komt niet verder dan een paar leuke singles en welke is een belofte voor de toekomst? The View behoort overduidelijk tot die laatste categorie. Ondanks het feit dat de leden nog piepjong zijn, lijkt de band al helemaal klaar voor de toekomst.

Debuutalbum

Het debuutalbum van de band was aan de andere kant van het Kanaal al een tijdje uit en zorgde voor een aardverschuiving in muziekland, waarbij The View vele bands direct passeerde in hun weg naar de top.

Wat maakt deze band dan zo speciaal? Natuurlijk de muziek. De ene helft van de nummers bestaat grofweg uit opwindende rocksongs die het beste van The Rolling Stones en The Libertines combineren, bij de rest ligt het tempo wat lager en laat The View een aantal gevoelig mooie popliedjes horen.

Lieflijke jongensstem

Een ander charmant punt is de stem van frontman Kyle Falconer. Het ene moment zingt hij met een lieflijke jongensstem om binnen no-time een rockstrot op te zetten, dit alles trouwens in vet Schots accent. De band komt namelijk uit het zeer afgelegen Dundee (waar ooit ook eens The Average White Band vandaan kwam).

Uit pure verveling ging een groep vrienden in een achterzaaltje van de lokale pub wat muziek maken en de rest is waarschijnlijk binnenkort geschiedenis, want in tegenstelling tot veel andere nieuwe bandjes doet The View het ook goed in Amerika waar ze nu ook volop aan het toeren zijn. Hopelijk is daarna Nederland aan de beurt, want een hoop mensen zitten al met smart te wachten.

Waardering: 4 sterren