Het is de grote trend in de hedendaagse muziekindustrie: veelbelovende indiebands die worden gestrikt door grote labels. Om de überhippe The Gossip in te lijven komt major Sony/BMG zelfs met een speciaal gay-label: Music With A Twist.

Het Engelse muziekblad NME is niet vies van een hype meer of minder, maar toen ze eind vorig jaar zangeres Beth Ditto van The Gossip uitriepen tot coolste vrouw in de hedendaagse muziek, was er niemand die het daar niet mee eens was.

Emancipatie

We moeten terug naar de gloriedagen van Courtney Love om een dame met zo'n grote persoonlijk op het podium tegen te komen. Daarnaast verricht The Gossip belangrijk werk voor de emancipatie voor homoseksuelen in de Verenigde Staten. Zo breekt de band in hun aanstekelijke hit Standing In The Way Of Control een lans voor het homohuwelijk.

Platenmaatschappij Sony/BMG helpt de band een handje door met een speciaal label te komen dat zicht richt op homoseksuele, biseksuele en transseksuele artiesten. De eerste act op dat speciale label is The Gossip, een energiek trio uit Arkansas dat zich in 2006 door zag breken tot de allerhipste muziekkringen. Onder de bewonderaars van de band bevinden zich onder andere Soulwax/2 Many DJ's en de Scissor Sisters die de band vroeg om hun voorprogramma tijdens de Engelse tournee te verzorgen.

Plaat

Wanneer de eerste plaat van The Gossip op dit nieuwe label gaat verschijnen is nog niet bekend. Download hier (http://www.killrockstars.com/bands/thegossip/audio/SITWOC.mp3) gratis en legaal de single Standing In The Way Of Control