Vanaf 9 april ligt het debuutalbum van Cilvaringz (profiel MySpace) in de winkel. Een bijzondere hiphopplaat, want de Tilburger van Marokkaanse afkomst mag zich rekenen tot een van de leden van de legendarische Wu-Tang Clan.

Het lijkt wel een Hip Hop sprookje. Tarik Azzougarh alias Cilvaringz bezoekt in '97 de Amsterdamse stop van de Wu-Tang Forever tour in de Melkweg. Daar wordt de gretige Wu fan tijdens een freestyle sessie het podium opgetrokken, niet geheel onverdienstelijk aangezien er een positieve indruk wordt achtergelaten op Wu-leider en legendarische producer RZA.

Vanaf dat moment is de Tilburgse mc vastberaden ooit deel uit te maken van de formatie die hij zo erg bewondert. Vijf bezoeken aan Amerika later, gecombineerd met een stevige dosis doorzettingsvermogen en durf, belandt Cilvaringz via RZA's zus in diens kantoor. Een nieuwe demo wordt afgespeeld, deze is goed genoeg om RZA te doen besluiten de jonge, gretige mc op te nemen in de Wu Tang Killa Beez. Een droom die uitkomt.

Rockacademie

Ondertussen volgt Cilvaringz een opleiding aan de Rockacademie in thuisstad Tilburg. Om in de muziekbusiness aan de slag te gaan is het immers verstandig de wapens te slijpen. Bovendien is het kersverse Wu Tang lid zo elke dag bezig met zijn passie: muziek. Bovendien is hij realistisch genoeg om in te schatten dat je in de muziekbusiness beter een Plan B kunt hebben, succes is niet gegarandeerd.

Inmiddels organiseert Cilvaringz onder de vlag van zijn eigen boekings- en managementkantoor Ringz & Partners Entertainment Group internationale tours, onder andere de grootste Hip Hop tour ooit. Bij elkaar genomen trad Cilvaringz tot nu toe op in 96 steden in 41 landen op 5 continenten. Ook begeleidt hij als manager de carriere van een select groepje artiesten en producers, waaronder Salah Edin, Aftermath producer Focus en Bronze Nazareth.

Daarnaast produceert hij ook nog eens zelf muziek, bijvoorbeeld Ghostface Killah's single Guerilla Hood op Def Jam. Geen wonder dat de release van zijn debuutalbum keer op keer is uitgesteld, er zitten immers maar 24 uren in een dag.

Snippets

"Dit album is zeker 6 jaar in productie geweest," verklaart Cilvaringz. "Niet alleen vanwege de opnames, maar ook omdat er een uitgebreide DVD en DVD-Rom bij het album zitten. Het was sowieso een hectische roller coaster ride. We waren overal aan het opnemen: New York, Pittsburg, Berlijn, Parijs, London, Hong Kong, Cairo, het bleef maar doorgaan. Maar ik ben blij dat de fans nu al zo enthousiast zijn over de snippets die op wutangcorp.com staan.

Dit is echt de terugkeer naar het oude Wu-Tang geluid, en dat is iets wat ik al sinds 1999 voor ogen had." Dat deze oude Wu sound is bewerkstelligd is geen toeval. "I" is namelijk volledig geproduceerd door RZA & The Wu-Elements en maar liefst 6 van de 9 originele Wu-Tang Clan leden leveren een vocale bijdrage.

Toch is niet alles koek en ei. Cilvaringz zet zich op albumtrack "Deaf, Dumb & Blind" namelijk sterk af tegen de islamitische sekte Nation of Islam. Aangezien aardig wat van zijn Wu collega's het gedachtegoed van deze stroming aanhangen is wrijving onvermijdelijk. Qua controversiele politieke statements houdt de Marokkaanse moslim zich ook allesbehalve in, met name in "Death to America" vertolkt hij de frustraties en woede van de toenemende groep mensen die Amerika ziet als een katalysator van onrecht en oorlog.

Maar Cilvaringz blijft een muziekliefhebber, dus er is ook ruimte voor een ingetogen ode aan zijn verloofde, een compleet nummer als steunbetuiging aan Michael Jackson en het ouderwetse beukwerk dat we kennen van de eerste dynastie van Wu Tang. Uiteindelijk gaat het Cilvaringz namelijk om het terugbrengen van een gevoel, passie, lifestyle, visie en sound die meer dan 10 jaar geleden in hem het vuur aanwakkerde om de fakkel van Wu Tang brandende te houden.

Tracklist van I The Album:

01. Poison Ring Chamber (intro)
02. Wu-Tang Martial Expert f/ RZA
03. The Weeping Tiger f/ Chef Raekwon, Ghostface Killah & RZA
04. Sheherezad, My Beloved (The Greatest Love Story Ever Told)
05. "Death To America"
06. In The Name Of Allah f/ Method Man, Masta Killa, Killah Priest, RZA & Scientific Shabazz
07. Jewels f/ GZA/Genius
08. Brothers Ain't Brothers
09. Blazing Saddles f/ Killarmy
10. Caravanserai - Chapter I (skit) f/ Chef Raekwon
11. Damascus
12. Caravanserai - Chapter II (skit) f/ Chef Raekwon & Salah Edin
13. Two Missed Calls... (interlude) f/ Pharrell Williams & Ne-Yo
14. Dart Tournament f/ Killa Sin & Blue Raspberry
15. The Saga
16. Forever Michael (Wacko Tablo)
17. Elephant Juice
18. Deaf, Dumb & Blind
19. Warriors & Poets... (skit)
20. Valentine Day Massacre f/ 9th Prince, 62nd Assassin, Scientific Shabazz & Blue Raspberry
21. Poison Ring Chamber (outro) f/ Method Man

Inclusief Bonus DVD (62 minuten) en uitgebreide DVD-ROM functionaliteit.


Het album 'I' van Cilvaringz komt op 9 april 2007 uit op Top Notch/PIAS