Met het concert in de RAI, Amsterdam op 22 mei in het vooruitzicht is het mooi dat 'A Life In Pop' uit is. De DVD vertelt het uitgebreide verhaal over het ontstaan en de daaruit vloeiende populariteit van de Pet Shop Boys.

'West End Girls' was zonder twijfel een van de allermooiste one hit wonders ooit geweest maar Chris Lowe en Neil Tennant bleken veel meer voor ons in petto te hebben. De band zou over de twintig jaar die ze ondertussen bestaan uitgroeien tot een waar fenomeen.

In de docufilm 'A Life In Pop' komen de mannen uitgebreid aan het woord om te vertellen hoe ze elkaar ontmoeten, hoe de Pet Shop Boys tot stand kwam en hoe ze zichzelf steeds weer muzikaal opnieuw uitvonden. Juist dat laatste verhaal speelt een belangrijke rol in deze film.

Robbie Williams

Natuurlijk zijn er ook de verhalen vanaf de zijlijn. Iemand van de platenmaatschappij, een fervente muziekobservator, een bekende Amerikaanse radiojock en natuurlijk ook artiesten als Robbie Williams, Brandon Flowers (The Killers), Jake Shears (Scissor Sisters) en Tim Rice-Oxley (Keane) hebben hun verhalen en halen herinneringen op.

Ook topfotograaf Bruce Webber, die een aantal revolutionaire clips voor ze maakte (met 'Being Boring' als misschien wel de allermooiste videoclip ooit!) doet, omringd door zijn ring of friends, zijn opvallende verhaal.

Twintig jaar

Het is bijna niet voor te stellen dat Lowe en Tennant alweer twintig jaar bij elkaar zijn en nog steeds volop, met handenvol hits, in de belangstelling staan. De afgelopen zomer nam hun remix van 'Sorry' van Madonna eerst geheel Ibiza en daarna ook de Madonna shows (!!) over. Met 'Fundamental' maakten ze ook nog eens een van hun sterkste albums. Ook hun samenwerking met Robbie Williams in 'She's Madonna' levert Robbie 's beste single in een paar jaar op.

Rai

Dan is er natuurlijk ook nog die opvallende show die er aan gaat komen. Op 22 mei zullen Pet Shop Boys in de Rai, Amsterdam een optreden gaan verzorgen. Plenty reden dus om deze 140 minuten durende docufilm aan te schaffen en alle PSB feiten nog eens prima op rij te zien. Daarnaast is er nog het geweldige verhaal van de Scandinavische West End Girls, 2 meisjes die gehuld in Pet Shop Boys pakjes de hits van Lowe en Tennant op een geheel eigen wijze voor het voetlicht brengen. 'A Life In Pop' heeft tevens een flinke trits aan nieuwe clips als extra's. Een zeer vermakelijke ervaring deze 'A Life In Pop'.