Damien Rice is razend populair in ons land en dat is niet meer dan terecht. Speciaal voor de Nederlandse fans komt hij daarom met een bijzondere spaaractie.

In november 2006 deed Damien Rice Nederland aan voor een radio optreden bij 3FM. ´s Avonds verzorgde hij tevens een intieme showcase in de Wisseloord Studio. Voor alle mensen die deze prachtige showcase hebben gemist én voor de fans die er wel bij waren, wordt op 9 maart as. "Dogs" uitgebracht; de nieuwe single van de Ierse singer/songwriter, met alle opnamen van deze bijzondere dag.

De single Dogs verschijnt in drie etappes, zodat de fans een eigen Damien Rice livealbum kunnen samenstellen. Dogs, the Dutch Limited Edition is een single-collectie die in zéér gelimiteerde oplage alleen in Nederland verkrijgbaar is. Niet te missen voor de echte fan dus!

Tracklisting CD 1, release 9 maart 2007: 1. Dogs 2. 9 Crimes (live at radio 3fm) 3. Rootless Tree (live at radio 3fm)

Tracklisting CD 2, release 16 maart 2007: 1. Dogs 2. La Professor & La Fille Danse (live at wisseloord studios) 3. 9 Crimes (live at wisseloord studios) 4. Rootless Tree (live at wisseloord studios)

Tracklisting CD 3, release 30 maart 2007: 1. Dogs 2. Elephant (live at wisseloord studios) 3. Accidental Babies (live at wisseloord studios) 4. Childish (live at wisseloord studios)

Tip: het optreden van Rice op 20 maart in de Tilburgse 013 is al heel lang uitverkocht, maar op www.damienrice.nl zijn nog een aantal kaarten te winnen.