Het concert van The Killers in de Heineken Music Hall was in zeer korte tijd uitverkocht. De verwachtingen waren daarom ook zeer hooggespannen, aangezien The Killers geen perfecte liveband zijn.

In het verleden waren concerten van The Killers vaak matig. Enerzijds vanwege het te bombastische geluid dat te veel van het goede was in een kleine zaal en anderzijds vanwege de houterige uitstraling van zanger Brandon Flowers.

In de Heineken Music Hall voelde de band zich duidelijk meer op zijn gemak. De opening was ronduit spectaculair te noemen: boven het podium hingen slingers en de door lichtjes omrande woorden Sam's Town, de titel van het laatste album en voor het podium hing een doek waarop een mooi introfilmpje was te zien. Het had allemaal wel wat weg van het spektakel van U2's Zoo Tv-tour.

Na dit intro viel het doek en zette de band de muziek in, grote kanonnen vol glitterende confetti knalden op de maat van de bas de zaal in. Wat een heerlijke opening! Vervolgens volgde hit na hit en zo kwam de stemming in de zaal er goed in. Alleen zakte het allemaal wat in na verloop van tijd en begon het op te vallen dat de band eigenlijk te weinig repertoire heeft om de vaart er de hele tijd in te houden.

Zo is een nummer als Believe Me Natalie op plaat misschien wel aardig, live heeft het weinig om het lijf. Op dat moment begon het ook op te vallen dat zanger Brandon Flowers, of een van de andere bandleden, wel eens wat zouden mogen zeggen. Interactiviteit gaat bij The Killers niet verder dan de nummers spelen en af en toe naar het publiek gebaren dat ze in hun handen moet klappen, voor de rest zwijgt de band en dat is jammer want een praatje tegen het publiek oogt sympathiek en kan heel goed helpen om de boel op te zwepen.

Als tegen het einde Mr Brightside voorbij komt, gaan gelukkig de handen in de zaal weer massaal de lucht in en is goed te zien dat The Killers zich prima thuis voelen in een grote hal. Nu nog en paar extra hits en een wat spontanere frontman en The Killers zijn helemaal klaar om de hele wereld aan te kunnen.

Binnenkort op NU.nl: het interview dat we vlak voor het concert hadden met de band.