Jeremy Scott vindt dat mode "heel elitair kan zijn". "En ik ben juist altijd een populist geweest, ook al weet ik dat mijn mode niet voor alle mensen is."

Dat vertelt de ontwerper aan Women's Wear Daily.

Scott zegt dat hij zijn werk erg serieus neemt, ook al gebruikt hij veel humor. "Ik steek er enorm veel tijd en moeite in. Maar humor is niet gebruikelijk in de mode. De meest modemensen hebben helemaal geen gevoel voor humor."

Straatarm

Scott vertelt over de modedocumentaire, Jeremy Scott - The People's Designer, die eind september uitkomt. "Je krijgt te zien waar ik vandaan kom en hoe ik opgegroeid ben. Een hoop mensen zien succesvolle mensen en denken: 'Wow, dat zou mij nooit kunnen gebeuren', maar ik ben straatarm geboren."

"Er waren zelfs tijden dat ik dakloos door Parijs liep en probeerde aan een baan te komen. Ik ben niet geboren met een naam of sociale status in de modewereld. Ik hoop dat mijn verhaal een inspiratie kan zijn voor iedereen met een droom."

Glamour

De ontwerper zegt ook dat hij er niet altijd glamoureus uitziet. "Het ziet er heus niet altijd uit als een Instagrampost met een filter. Er zijn tijden dat ik er verschrikkelijk uitzie, omdat ik al een week niet heb geslapen. Ik eet en kauw met mijn mond wagenwijd open."