Presentator Humberto Tan las vroeger alleen de Voetbal International en modebladen. "Als kind zag ik modeshows op tv en die fascineerden me. Toen ben ik modebladen gaan lezen en bekijken."

Dat zegt hij in een interview met Metro.

"Ik heb altijd wel interesse in mode gehad. Dat kwam onder meer door mijn beide broers, die ook veel met kleding hadden."

Luxer

Sinds 2004 heeft Tan zijn eigen kledingmerk, Humberto Tailored for Excellence. Deze week lanceerde hij daarnaast een collectie voor Van Gils: een lijn met pakken, jasjes, luxe shirts en dassen.

"Ik wilde naar een iets hoger segment, met nét wat mooiere stoffen, nét iets luxer. Daar zocht ik een partner voor. Van Gils was een van de gesprekspartners en bleek absoluut de beste."

Ondernemer

Humberto Tan ziet zichzelf niet als ontwerper, maar wel als ondernemer. "Ik moet het sowieso leuk vinden, want zoiets doen kost tijd. Het belangrijkste is voor mij dat ik blij wordt van het vastpakken van een jasje. Maar ja, elke ondernemer wil uiteindelijk wel dat iets verkoopt. Daar kan ik ook van genieten."

Zelf hoeft hij niet zo nodig de hele dag een pak te dragen. "Als ik niet representatief hoef te zijn, doe ik lekker de gympen aan. Mijn vrije tijd betekent spijkerbroek, polootje, pet."