Fans van Dyanne Beekman kunnen hun hart ophalen: de imagostyliste en presentatrice opende donderdag haar eigen winkel in het Gooi.

"De DYANNE store is echt een beleving en staat dichtbij mezelf", vertelt Beekman.

"Je kunt er alles vinden, van fashion en eten tot alles voor je gezicht, handen, voeten, haar en huis". Beekman werd voor de inrichting vooral geïnspireerd door haar eigen huis.

"Heel veel wit, pragmatisch, minimalistisch en authentiek."

De kleding in de winkel, waaronder Beekmans eigen modelabels DYANNE en DNN, is bedoeld voor elke vrouw (en man) en op de openingsdag kwamen dan ook verschillende Beekman-fans een kijkje nemen.

"Iemand kocht net een leren jas die ik ooit gebruikte voor Wendy van Dijk als Ushi en van Dijk. Zo zijn veel stylingelementen die ik heb gebruikt te bekijken en dus ook te koop", aldus Beekman.

Label

De fashion-ondernemer begon in 2006 met het opzetten van haar eigen label. "Dat staat voor puur, bewust, kwaliteit en persoonlijk. Maar toen ik gisteravond in bad zat, bedacht ik ook dat het staat voor doorzetten, durf en delen."

De kleding die in de winkel hangt, komt namelijk rechtstreeks uit de fabriek, waardoor de rol van retail wordt verkleind en de collecties niet seizoensafhankelijk zijn. "Dit businessmodel is gedurfd, maar draagt voor mij wel een belangrijke boodschap uit."

De winkel in Hilversum moet de eerste van zo’n twintig DYANNE stores in Nederland worden, iets waar de Looking Good-presentatrice dan ook volop mee bezig is. "Ik weet dus nog niet of ik weer iets op televisie ga doen. Ik wil wel, maar heb nog geen idee wat. Eerst maar eens mijn winkel."