Het 18-jarige model Imaan Hammam timmert aan de weg in de modellenwereld, maar zegt nog altijd op te kijken tegen Doutzen Kroes.

Dat vertelt ze donderdag in gesprek met NU.nl.

Een jaar geleden stond Hammam samen met enkele andere modellen op de cover van de Amerikaanse Vogue, en dat heeft zijn vruchten afgeworpen. In het septembernummer van de Nederlandse Vogue staat het jonge model zelfs alleen op de voorkant van het blad. 

In verschillende programma's en bladen wordt ze dan ook vanwege haar leeftijd en prestaties de nieuwe Doutzen Kroes genoemd. "Doutzen is wel een heel ander persoon dan ik. Ik ben gewoon Imaan. Maar inderdaad, ik hoor het wel vaak", vertelt ze.

"Zij heeft natuurlijk al heel veel dingen gedaan hoor. Ik kijk wel heel erg op tegen haar, maar we zijn beiden wel wat anders", vervolgt het model. 

Dertien jaar

Hammam was dertien jaar toen ze op het station van Amsterdam ontdekt werd. Sindsdien is ze druk bezig met werken aan haar carrière. "Ik merk dat het allemaal heel snel gaat, hoor. Ik probeer wel gewoon te genieten. Gelukkig heb ik wel voor alles de tijd gehad. Zo heb ik mijn middelbare school afgemaakt, maar sindsdien ben ik vol voor mijn modellencarrière gegaan."

Wel houdt het model rekening met haar vervolgstudie. Zo is collega Karlie Kloss gestopt met Victoria's Secret omdat ze graag wilde gaan studeren. "Ik hou er wel rekening mee. Ik was ook even bezig met een modestudie. Dat is dan mooi meegenomen, want zo blijf ik in die wereld. Het is dus wel zeker dat mijn toekomst in de modellenwereld zit", vertelt ze.

Maar Hammam wil niet te ver gaan met haar ambities. "Ik zie om mij heen veel modellen die een acteercarrière ambiëren. Dat is ook logisch; modellenwerk heeft zeker wat te maken met acteren. Ik acteer ook eigenlijk heel vaak terwijl ik voor de camera sta. Maar ik denk er nog niet aan, hoor", besluit het 18-jarige model.

Hoogtepunt

Met het verschijnen op de cover van de Nederlandse Vogue heeft Hammam naar eigen zeggen een hoogtepunt te pakken. "Ik kan het nog steeds niet geloven eigenlijk", lacht ze. "In Amerika heb ik met meerdere modellen op de voorkant gestaan, maar dit is toch wat anders. Nu sta ik er echt alleen op."