Jane Birkin wil niet langer dat de Birkin Bag gemaakt van krokodillenleer naar haar wordt vernoemd. De zangeres en actrice maakt zich zorgen over de behandeling van de krokodillen, meldt Reuters

Ze heeft fabrikant Hermes om een naamsverandering gevraagd.

"Ik heb Hermes gevraagd de Birkin Croco te hernoemen totdat de praktijken voor de productie van deze tas worden verbeterd en overeenkomen met de internationale standaard", zo liet Birkin weten in een verklaring.

Haar zorgen ontstonden onder meer na het zien van een documentaire van dierenrechtenorganisatie PETA, waarin te zien was hoe de huid van levende reptielen werd verwijderd.

Hermes heeft verklaard ook geschokt te zijn geweest door de beelden en een onderzoek te zijn gestart naar de praktijken van de boerderij in Texas waar werd gefilmd. Volgens het bedrijf worden de dierenhuiden van deze boerderij niet gebruikt voor de Birkin Bag.

Populair

De Birkin Bag ontstond toen Jane Birkin in 1981 naast Hermes-baas Jean-Louis Dumas zat tijdens een vlucht van Parijs naar Londen. Ze vertelde hem dat ze het moeilijk vond een leren tas te vinden die ze mooi vond. In 1984 creëerde hij de eerste Birkin Bag voor haar. Inmiddels zijn de tassen te koop in verschillende maten en materialen en razend populair onder beroemdheden.

De prijs varieert van 20.000 euro tot ruim twee ton.