Rod Stewart is kwaad op een Canadese kledingwinkel die een foto van hem gebruikte om zeehondenbont te promoten. De 70-jarige zanger vindt dat hij er is ingeluisd.

Op Facebook schrijft de zanger niet te hebben geweten dat hij een jas van zeehondenbont droeg.

Stewart deed zaterdag een optreden op een festival in het Canadese St. John's. Het bleek een stuk kouder te zijn dan Stewart en zijn medewerkers hadden verwacht. 

Een kledingwinkel in de buurt bleek bereid om de zanger een aantal truien te lenen voor zijn achtergrondzangeressen. Toen ze vertrokken, vroeg de winkelbediende of Stewart nog even in een jas van de winkel wilde poseren.

Woedend

De foto verscheen even later op Twitter, met een bijschrift waarin de zanger werd bedankt voor het steunen van de zeehondenbontindustrie. Er kwamen al snel verontwaardigde reacties van Twitteraars die het 'walgelijk' vonden dat Stewart een jas van zeehondenbont droeg en de wrede jacht op zeehonden steunde.

Stewart zegt uit dankbaarheid te hebben geposeerd voor de hulp van de winkel. "Ik ben woedend dat een beeld van mij is misbruikt voor iets dat ik niet steun", aldus Stewart.