De 23e editie van de Fashion Week in Amsterdam heeft ongeveer 25.000 modeliefhebbers getrokken. Dat maakte de organisatie bekend op de laatste dag van het mode-evenement.

De FashionWeek, dat zowel een zomer- als wintereditie kent, begon op 3 juli met het publieksprogramma 10 Days Downtown, met tien dagen lang diverse evenementen verspreid door de stad.

Vorige week donderdag begonnen de catwalkshows voor professionals uit de modebranche.

Ontwerpster Monique Collignon maakte hier een officiële comeback, nadat ze twee jaar geleden failliet ging. Ze toonde op de openingsavond haar haute couture-collectie voor het voorjaar en de zomer van 2016 en zondag waren haar draagbare 'couture light'-ontwerpen te zien.

Verder stonden shows van het kledingmerk Oilily, Spijkers en Spijkers, Jonathan Christopher en Tony Cohen op het programma.

Video: Doutzen Kroes schittert op Amsterdam Fashion Week

Politici

Ook de 'Political Catwalk' van zondag was speciaal. Jongeren ontwierpen hiervoor outfits voor politici, die ze vervolgens ook op de catwalk lieten zien. Onder anderen Europarlementariër Paul Tang (PvdA) en Tweede Kamerleden Wassila Hachchi (D66), Martijn van Helvert (CDA) liepen mee.

Bijzondere gast was maandag topmodel Doutzen Kroes, die een show bijwoonde van Spaanse María Clè Leal.

Op de FashionWeek van afgelopen januari kwamen ook ongeveer 25.000 bezoekers af. De volgende editie staat gepland voor 8 tot en met 18 januari 2016.