O, het lifestylemagazine van de Amerikaanse televisiepresentatrice Oprah Winfrey, is momenteel onderwerp van kritiek. In het blad worden crop tops enkel aangeraden aan vrouwen met een platte buik, tot ongenoegen van de lezers.

Dat meldt het Belgische Nieuwsblad

In de vraag- en antwoordrubriek van het blad komt een vraag over crop tops aan bod. Een onbekende vrouw wil weten of het kledingstuk haar staat. Het advies luidt dat je enkel en alleen een crop top mag dragen als je een platte buik hebt, maar dat antwoord is bij velen in het verkeerde keelgat geschoten.

De Amerikaanse Tamar Anitai merkte deze raad op en nam er een foto van. Die plaatste ze op Instagram, met de boodschap: "We kunnen dragen en doen wat we willen en zijn wie we willen als dat ons een krachtig gevoel geeft. Ik hoop dat vrouwen van alle leeftijden niet het gevoel krijgen dat ze beperkt zijn door de mode die wordt opgelegd door magazines. De enige regel is dat er geen regels zijn. Draag wat je wil en voel je zelfzeker. Zelfvertrouwen geeft je power en werkt besmettelijk."

Veel vrouwen zijn het met haar eens en hebben de hashtag #rockthecrop in het leven geroepen op social media. Hier tonen ze dat ze wel degelijk een korte top kunnen dragen, ongeacht hun figuur.