De Nederlandse ontwerpster Alexandra Frida toont, enkele maanden na haar show op de Amsterdamse modeweek, in september haar collectie in New York.

"Het voelt echt nog heel onwerkelijk, van dit soort dingen droom je als ontwerper. Dat het nu echt zo is kan ik eigenlijk nog niet helemaal bevatten", aldus Frida tegen NU.nl.

De ontwerpster toont maandag 13 juli op de Amsterdam Fashion Week haar nieuwe collectie. Tijdens de modeweek in de Verenigde Staten laat ze daar delen van dezelfde collectie zien, die ze verder gaat uitbreiden.

"Het zal in dezelfde sfeer zijn als mijn collectie maandag, maar nog een stap verder. Ik denk dat ik een stuk of tien 'looks' meeneem uit Amsterdam en daar een nieuwe draai aan geef."

Frida had niet verwacht zo snel al op de New York Fashion Week te tonen, in januari 2014 maakte ze haar debuut op de Amsterdamse week, maar droomt nu al verder. "Als ik echt een wens mag uitspreken, dan wil ik nog wel heel graag naar de modeweek van Londen en natuurlijk uiteindelijk naar Parijs."