Modeontwerpster Nikkie Plessen heeft maandagavond haar nieuwe voorjaarscollectie 2016 gepresenteerd in de Harbour Club in Amsterdam. 

De collectie bestaat uit drie thema's waarin rock & roll, spijkergoed en lila de boventoon voeren. "Na maandenlange voorbereiding zit het er weer op. Ik ben trots op wat we hebben neergezet", zegt Plessen tegen NU.nl.

"We hebben dit jaar voor grafische thema's gekozen. Lila is naar mijn mening echt dé kleur die we in de zomer van 2016 gaan zien. Het is een kleur waar ik altijd al gek van ben geweest."

Voor Plessen is het belangrijk dat kleding naast modieus ook draagbaar is. "In de jurk die ik nu aan heb, kan ik bijvoorbeeld prima een rondje fietsen. Mode moet wel draagbaar blijven."

Buitenland

Naast Nederland verkoopt de ontwerpster ook steeds meer in Azië, Zwitserland en Duitsland. "Ik vind het heel grappig dat vrouwen in Indonesië met mijn ontwerpen rondlopen. In Nederland zien mensen mij nog steeds als een presentatrice of BN'er, in het buitenland word ik echt alleen als ontwerper gezien."

Of Plessen nu op de top van haar carrière staat, nu gerenomeerde modenbladen als Vogue, Harper's Bazaar en Elle over haar schrijven, durft ze niet te zeggen.

"Het is fijn dat ik eindelijk het gevoel heb dat ik geaccepteerd word in het het modelandschap. In het begin was ik best onzeker over wat anderen van mij vonden, maar nu weet ik dat dit niet meer nodig is."

Haute couture

De modeontwerpster sluit niet uit in de toekomst een haute couture-collectie te maken, zoals Ilja Visser en Viktor & Rolf deze week in Parijs hebben getoond. "Maar momenteel ligt de prioriteit daar niet. Ik zou het natuurlijk heel leuk vinden, maar ik weet echt niet waar ik de tijd vandaan zou moeten halen. Als je dat doet, moet alles ervoor wijken. Maar ik zeg nooit nooit."

Plessen zou nooit meer terug willen naar haar oude vak, het presenteren. "Nee, dat echt niet. Ik kan nu eindelijk mijn eigen koers varen als baas van mijn eigen toko."