Modeontwerpster Ilja Visser vond haar show tijdens de Haute Couture Week "best wel spannend". Ze toonde haar werk in de tuin van de Nederlandse Residentie in Parijs.

Dat zegt Visser zondag tegen NU.nl.

"Ik hoorde het al een paar seizoenen geleden: ik weet nog dat ik in de auto zat op het moment dat ik gebeld werd met het nieuws dat ik tijdens de Haute Couture Week mocht showen. En het moment dat er een persbericht de deur uit werd gegaan ging het helemaal los: zowel nationaal als internationaal."

De ontwerpster was wel een beetje zenuwachtig. "Er waren ongeveer tachtig man voor me aan het werk, op verschillende locaties. Dat is best wel spannend dus."

Samensmelting

Visser omschrijft haar collectie, getiteld Ingenium Existere, als "een samensmelting van architectuur, uitgebeeld in beeldende en krachtige lijnen."

Ilja Visser richtte in 2009 haar eigen modehuis op, onder de naam Ilja Visser Group. In 2013 debuteerde ze met haar label ILJA op de Haute Couture Week in Parijs. De eerste modeshow vond plaats in juli 2014 op de Nederlandse Ambassade in Parijs, ook tijdens de Haute Couture Week.