Modelabel WE en organisatie dance4life hebben dinsdag een speciale collectie gepresenteerd ter ere van Nederlands topmodel Doutzen Kroes.

"Ik ben heel erg vereerd dat dit voor mijn dertigste verjaardag is georganiseerd." zegt Kroes tegen NU.nl. "Ik heb de collectie net voor het eerst mogen bewonderen en er zitten bijzonder mooie items in."

De collectie bestaat uit elf stukken, waaronder een leren bikerjasje, minirok, skinny jeans, sjaal, armband, leren tas, boyfriend shirt en twee grafische T-shirts. Bij ieder item wordt een condoom gegeven, om Nederlanders bewuster te maken van de gevolgen van HIV.  

"Dat is ook echt iets dat alleen in Nederland kan, dat vind ik zo leuk aan dit land. In andere landen is de aidsproblematiek nog erger, maar zelfs hier wordt nog steeds heel weinig aan safe seks gedaan."

Ambassadeur

Kroes is al ruim vijf jaar ambassadeur van dance4life, de organisatie die jongeren wereldwijd seksuele voorlichting geeft, met als doel een wereld zonder aids.

Zelf is het topmodel nog niet echt bezig om haar kinderen seksuele voorlichting te geven. "Maar ik denk dat ik het een beetje ga doen zoals mijn ouders ook hebben gedaan. Ik ben toen ik op mij twaalfde ongesteld werd met mijn moeder om de tafel gaan zitten. Toen zijn we echt het gesprek aangegaan."

"Ik mocht haar alles zeggen en vragen en ze had zelfs een boekje waarin stond hoe 'het' allemaal werkt. Ik vond dat toen helemaal niet leuk, maar ik vind het achteraf heel goed dat ze het gedaan heeft. Zo gaan Sunnery en ik het ook doen denk ik."