Tyra Banks heeft kritiek op de huidige situatie in de modellenindustrie. Het voormalig topmodel vindt de druk op modellen tegenwoordig te hoog.

"Modellen hebben veel te veel druk tegenwoordig. Ze moeten er altijd goed uit zien: ze moeten backstage arriveren bij een show alsof ze ieder moment de catwalk op kunnen", schrijft het model op Instagram.

Volgens Banks (41) moeten modellen tegenwoordig dunner dan dun zijn en de concurrentie aan gaan met actrices, zangeressen en realitysterren. "Ze moeten tientallen volgers hebben op sociale media om echt goede klussen te krijgen en moeten daar hun selfies plaatsen waarop ze er goed uitzien, maar nog steeds toegankelijk. En dan weer niet te toegankelijk, want dan kunnen mensen zeggen dat ze niet snappen waarom ze model is."

Het voormalig topmodel vertelt bij haar foto dat ze toen zij jonger was ook op haar gewicht moest letten, maar niet een 'size zero' hoefde te zijn. "En backstage bij modeshows had ik gewoon sneakers aan, droeg ik een geruite blouse en een lelijke spijkerbroek."

"Ik wil alle modellen in deze wereld even wat liefde en knuffels toesturen. Jullie moeten voldoen aan hele hoge verwachtingen. En ik ben hier om jullie iedere dag aan te moedigen."