Kledingproducent American Apparel heeft in haar strijd tegen Dov Charney een explicite mailwisseling van de ontslagen oprichter openbaar gemaakt.

Charney werd vorig jaar ontslagen, omdat hij medewerkers aan seksuele intimidatie zou hebben onderworpen. Zo zou hij niet alleen pornografische afbeeldingen en video's, maar ook intieme berichten hebben verstuurd. 

De oprichter van het Amerikaanse kledingbedrijf ging in de tegenaanval en beschuldigt zijn voormalige werkgever van laster. 

Zwaarder geschut

Het bedrijf ziet zich nu genoodzaakt zwaarder geschut in te zetten en heeft enkele emailwisselingen en sms-berichten tussen Charney en medewerkers van de kledingketen openbaar gemaakt. 

In de door Amerikaanse media gepubliceerde communicatie noemt Charney zichzelf Daddy en behandelt hij de geadresseerde medewerkers als minderjarigen. 

Volgens de advocaat van Charney, Keith Fink, zijn de bewijsstukken echter niet veel waard.

"Ze hebben zijn, goed beschermde, fotoarchief en persoonlijke data uit de laatste dertig jaar doorzocht. Het enige doel wat ze hiermee hebben is de aandacht van zijn onwettige ontslag afleiden."