Alejandro Rhett, op een na hoogste baas van het modelabel J. Crew, is aan de schandpaal genageld. De 31-jarige zou hebben besloten te gaan feesten, nadat hij op dezelfde dag 175 mensen moest ontslaan.

Collega's plaatsten foto's van Rhett, proostend en juichend met een glas in zijn hand, op het social mediaplatform Instagram. De foto's zijn inmiddels verwijderd, maar Eonline heeft ze alsnog kunnen plaatsen.

In de bijschriften van de foto's stonden hashtags als hungergames en maytheoddsbeeverinyourfavor. Een mogelijke verwijzing naar de fictieve verhalen van The Hunger Games-reeks, waarin personen deelnemen aan een dodelijke afvalrace.

Verdediging

Amerikaanse media zoals CNBC pikten de commotie snel op en dwongen Rhett in de verdediging.

De vicepresident van de mannenafdeling van het in 1983 opgerichte merk heeft zicht echter nog niet gemeld, wel zegt een woordvoerder van het Amerikaanse modelabel dat er al acties hebben plaatsgevonden om Rhetts "verkeerde inschatting" aan te pakken.

De ontslagronde, die begin juni werd ingezet, was een gevolg van de recente slechte kwartaalcijfers van het merk.

J. Crew maakte een opleving door toen de Amerikaanse presidentsvrouw Michelle Obama op televisie meldde dat zij kleding van het merk droeg.