Zanger Lionel Richie denkt dat zijn dochter het zeker gaat redden in de doorgaans 'gevreesde' modellenwereld. "Ze is een slimme meid."

Dit meldt Female First dinsdag.

De 16-jarige Sofia Richie heeft in december een contract getekend bij Select Model Management, het bureau dat ook modellen als Agyness Deyn, Irina Shayk, Jessica Hart en Pixie Geldof vertegenwoordigt.

Volgens het bureau staat de jongste dochter van Richie een succesvolle carrière te wachten. Ze heeft al flink wat fotoreportages gehad en volgende maand is ze te zien op de cover van Asos Magazine.

Hollywood

Richie maakt zich niet druk over de mogelijke impact die de roem op zijn tienerdochter zou kunnen hebben. "Ze is opgegroeid in Hollywood, er is niet veel dat ze niet heeft gehoord of gezien, ze is al zoveel gewend."

De vader is trots op de carrière van zijn jongste telg. "De appel valt niet ver van de boom denk ik. Als je met mij en Nicole Richie samenwoont, dan is dit wat er gebeurd."

De laatste tijd breken familieleden van grote sterren vaker door als model, zoals Kendall Jenner, de halfzus van Kim Kardashian, Lotte Moss, de zus van topmodel Kate Moss en Rafferty Law, de zoon van acteur Jude Law.