Bruce Jenner verschijnt als vrouw op de cover van Vanity Fair. Ook onthult de voormalig atleet een nieuwe naam: Caitlyn Jenner. 

Vanity Fair toont de foto maandag.

De 65-jarige Jenner vertelt in het blad over haar verandering. "Als ik op mijn sterfbed deze leugen nog steeds niet openbaar had gemaakt dan had ik mijn hele leven weggegooid."

"Het leven van Bruce was een leugen, elke dag vertelde hij een leugen. Caitlyn heeft geen geheimen. Als de cover en de foto's uitkomen ben ik eindelijk vrij."

Ook twitterde Jenner maandag over haar fotoshoot: "Ik ben zo gelukkig dat ik na deze strijd nu met mijn authentieke zelf kan leven. Welkom in de wereld Caitlyn. Ik kan niet wachten tot jullie haar/mij beter leren kennen".

Bekijk de cover:

De beroemde fotografe Annie Leibovitz heeft de foto's gemaakt. Zij heeft al heel wat beroemdheden voor haar camera gehad, zo legde ze Michael Jackson, George Clooney, koningin Elizabeth en Lady Gaga al eens vast.

Kendall Jenner, de dochter van Jenner, twitterde maandag "wees nu vrij, mooie vogel". Ook stiefdochter Kloé Kardashian liet haar steun blijken op twitter. "Ons leven is ons gegeven omdat we sterk genoeg zijn om het te leven. Ik kon niet trotser zijn, Caitlyn."

In april vertelde Jenner voor het eerst openlijk over haar wens om als vrouw door het leven te gaan. Dat deed de ex-man van Kris Jenner tijdens een tv-interview met Diane Sawyer. Vanaf eind juli is Jenner te zien in haar eigen achtdelige realityserie.

Prijs

Jenner krijgt volgende maand een prijs uitgereikt tijdens de ESPY Awards. De voormalig Olympisch zwemkampioen krijgt de Arthur Ashe Courage Award van de Amerikaanse sportzender ESPN, die de prestigieuze sportprijzen elk jaar uitreikt.

Video: Bruce Jenner als vrouw