Facebook-ceo Mark Zuckerberg vindt dat er nog veel moet gebeuren op het gebied van de hardware van virtualrealitybrillen. 

Dat zegt Zuckerberg maandag op het Mobile World Congress in Barcelona.

De resoluties van smartphones die nu in virtualrealitybrillen zoals de Gear VR gaan, liggen nog stukken lager dan 4K per oog. Het beeld is daardoor soms nog wat pixelig, omdat het scherm zo dicht op de ogen staat. 

"De Galaxy S6 in de Gear VR heeft een quad hd-display. We hebben minimaal een 4k-scherm per oog nodig om een goede ervaring te bieden."

Naast een betere resolutie moet er volgens Zuckerberg ook nog veel gebeuren op het gebied van internetsnelheden. “De explosie aan video op het internet is mogelijk gemaakt door de ontwikkelingen van mobiele netwerken. Voor virtual reality moeten de netwerken nog veel beter worden.”

De Facebook-oprichter maakte eerder op de dag al bekend dat hij samen met mobiele providers wil werken aan de ontwikkeling van 5G, de tot honderd keer snellere opvolger van 4G.

Geen internet

Zuckerberg benadrukte wel dat het verbeteren van internet niet alleen om snelheid en bandbreedte gaat. "Laten we niet vergeten dat de helft van de wereldbevolking nog steeds geen internet heeft.” Als er niet meer wordt gedaan om meer mensen in ontwikkelingslanden aan internet te helpen, zijn er volgens hem in 2020 nog steeds miljarden mensen zonder internet. 

“We moeten ons werk ook afmaken. We moeten eerst helpen om elke persoon ter wereld toegang krijgt tot het internet. Niet alleen het internet sneller maken voor mensen die het nu al hebben.”