De nieuwe bètaversie van iOS 13 heeft een functie toegevoegd aan FaceTime, waarmee software het doet lijken alsof de gesprekspartner recht de camera in kijkt, ook als diegene dat niet doet.

De functie werd gevonden door een Twitter-gebruiker met toegang tot de derde bèta van het nieuwe mobiele besturingssysteem iOS 13. De optie 'FaceTime Attention Correction' kan handmatig aan en uit worden gezet in de instellingen van FaceTime, de videobel-app van Apple.

Bij veel videogesprekken lijkt het alsof mensen iets naar beneden kijken, omdat ze naar het scherm kijken in plaats van in de camera. Met de correctiefunctie wordt software ingeschakeld om de ogen van gebruikers aan te passen, waardoor het lijkt alsof de beller in de camera (en dus naar de ander) kijkt.

De optie zou gebruikmaken van ARKit, het augmentedrealityplatform van Apple. Hiermee wordt het gezicht in kaart gebracht en de positie van ogen direct tijdens het bellen aangepast.

De derde versie van de iOS 13-bèta is beschikbaar voor ontwikkelaars. In september wordt iOS 13 officieel gratis uitgebracht voor iPhone-gebruikers.