De problemen waardoor de opvouwtelefoon Galaxy Fold snel defect ging, zijn opgelost. Dat vertellen ingewijden aan Bloomberg.

De Galaxy Fold is een smartphone met een flexibel opvouwscherm. Hierdoor kan het toestel worden uitgeklapt naar een grotere tabletmodus.

De telefoon had in mei al in de winkels moeten liggen, maar werd uitgesteld nadat meerdere reviewexemplaren van journalisten snel kapot gingen. Sindsdien probeert Samsung de oorzaken van de defecten op te lossen.

Inmiddels zou de beschermlaag op de telefoon zijn vergroot. De hoeken hiervan zitten onder de randen van het toestel, waardoor de laag er niet zomaar afgepulkt kan worden. Het scharnier is ook aangepast, waardoor er minder snel vuil in de telefoon terechtkomt.

Verkoopdatum nog steeds onbekend

Het is nog niet bekend wanneer de telefoon precies verkocht zal worden. Volgens bronnen worden onderdelen van de smartphone binnenkort naar een fabriek in Vietnam gestuurd, zodat de apparaten in elkaar gezet kunnen worden.

Samsung maakte recent bekend dat er nieuwe Galaxy-apparaten in augustus worden aangekondigd. Bij dit evenement wordt de onthulling van de Galaxy Note 10 verwacht. Volgens Bloomberg is het onwaarschijnlijk dat de Galaxy Fold dan al wordt gepresenteerd.

De CEO van Samsung zei recent dat de problemen met de Galaxy Fold zijn schuld waren. "Ik heb de telefoon te vroeg willen uitbrengen terwijl deze nog niet klaar was", aldus de topman.