Door een telefoonstoring bij KPN was er drie uur lang geen telefoonverkeer mogelijk via de diensten van de provider en was het alarmnummer 112 niet bereikbaar. KPN heeft nu een schadeformulier online gezet, waarmee KPN-klanten die schade hebben geleden door de storing een claim kan indienen.

Door de storing konden niet alleen klanten van KPN niet bellen, maar kon iedereen met een aansluiting van KPN niet gebeld worden. Dit zorgde voor veel hinder bij zowel klanten van KPN als klanten van andere providers. Daarnaast was het alarmnummer drie uur lang niet bereikbaar, wat ook voor problemen zorgde.

Iedere klant bij KPN die schade heeft geleden mag dit verhalen bij de provider. Het bedrijf schrijft dat alle claims individueel behandeld worden en dat waar nodig een regeling wordt getroffen.

De overheid gaat laten onderzoeken wat er misging op 24 juni en wil kijken of er andere back-upsystemen kunnen worden ingesteld, zodat de meldkamer van 112 bereikbaar blijft als een dergelijk incident zich weer voordoet.