Oppo deelde op de techbeurs Mobile World Congress in Sjanghai meer informatie over zijn selfiecamera die achter een smartphonescherm wordt geplaatst, schrijft The Verge woensdag. Zo wordt kwaliteitsverlies met behulp van algoritmes opgelost.

De techniek werd begin deze maand al zonder veel details getoond in een korte teaser. Met een camera achter het scherm kan het display aan de voorkant schermvullend worden gemaakt. Er is dan geen inkeping, rand of uitschuifcamera nodig.

Oppo zegt dat het display is gemaakt van een transparant materiaal, dat met een opnieuw ontworpen pixelstructuur werkt. Daarmee moet er genoeg licht door het scherm op de lens komen. Ook is de sensor wat groter dan die van andere selfiecamera's, zodat de lens meer licht vangt.

Het bedrijf zegt dat een display over de lens tot foto's van een iets lagere kwaliteit leiden. Oppo heeft daarom algoritmes ontwikkeld om zulke problemen te omzeilen. Dankzij softwaretoepassingen zou het fotoresultaat van de camera "hetzelfde zijn als op andere veelgebruikte telefoons".

'Op korte termijn in een consumententoestel'

Het deel van het scherm boven de lens blijft aanraakgevoelig, zoals een normaal display. Ook zouden gezichtsscans gemaakt kunnen worden voor het ontgrendelen van het toestel.

Het is niet bekend welke telefoon als eerste een camera onder het scherm krijgt. Oppo zegt "op korte termijn" een dergelijk toestel uit te willen brengen.

Naast Oppo werkt ook het Chinese Xiaomi aan een cameralens achter het scherm. Details daarover zijn nog niet bekend.