Apple zou twee nieuwe iPhones met ondersteuning voor 5G-netwerken in 2020 willen uitbrengen. Het kleinste model wordt iets kleiner dan de huidige iPhone XS.

De nieuwe 5G-iPhones in 2020 krijgen schermen van 5,4 inch en 6,7 inch groot. De iPhone XS is op het moment minstens 5,8 inch groot.

Dat blijkt uit informatie in handen van Ming-chi Kuo, een analist die bekendstaat om zijn nauwe banden binnen de Apple-productie.

De techgigant zou daarnaast nog een derde iPhone voor een lager bedrag willen verkopen, met een scherm van 6,1 inch. Dit toestel ondersteunt hooguit 4G.

Opvolgers voor de XS en XR

Daarmee lijkt Apple de strategie van afgelopen jaren te herhalen. De 5G-toestellen verschijnen in de lijn van de iPhone XS en XS Max, De 4G-telefoon volgt de iPhone XR op.

De drie telefoons krijgen in 2019 ook nog een opvolger, voordat in 2020 de volgende edities uitkomen. De 2019-versie werkt volgens de bronnen echter niet met 5G.

Oled voor alle toestellen

Alle drie de telefoons zouden van oledschermen worden voorzien. Dat is anders dan bij de huidige generatie, waarbij alleen de X- en XS-reeksen oled bieden. De iPhone XR heeft een lcd-scherm.

Vanaf 2021 zouden alle nieuwe iPhones met 5G moeten werken, en verschijnt er niet langer een toestel voor hooguit 4G.

5G op komst

Providers wereldwijd zijn op het moment bezig met de bouw van nieuwe, snellere 5G-telecomnetwerken. Telefoonmakers werken op hun beurt aan toestellen die dit netwerk ondersteunen.

Apple-concurrent Samsung bracht recent al een speciale 5G-versie van de Galaxy-smartphone op de markt. Volgens geruchten zal de nieuwe Galaxy Note ook een 5G-model krijgen.