De Chinese telefoonmerken Xiaomi en Oppo tonen toestellen waarbij de camera achter het scherm zit. De telefoons hebben geen inkepingen, randen of uitschuifbare modules.

Oppo toonde de technologie maandag in een filmpje op Twitter. "Bekijk de allereerste beelden van onze selfiecamera achter het scherm", schrijft het bedrijf in de begeleidende tekst.

Van Xiaomi verscheen eveneens een filmpje van een camera achter het display. Het account Ice Universe liet de beelden op Twitter zien. "Xiaomi heeft een video laten zien van een verborgen camera op de Xiaomi Mi 9", schrijft de accountbeheerder.

Details over de technologie zijn onbekend. Het is onduidelijk wanneer de eerste telefoons met een camera achter het scherm daadwerkelijk op de markt zullen verschijnen. Vooralsnog gaat het om prototypes. Oppo-topman Brian Shen schrijft dat het nog lastig is "om verlies in beeldkwaliteit" tegen te gaan.

Met een camera achter het scherm wordt het mogelijk om een volledig display op de voorkant van een telefoon te plaatsen zonder dat er ruimte voor een camera nodig is.

De afgelopen jaren werd in schermen ruimte vrijgehouden voor camera's in inkepingen of gaten. Andere bedrijven, zoals Oppo en OnePlus, lieten de camera uit de bovenkant van het toestel naar boven schuiven.