Samsung zal in de zomer van 2019 waarschijnlijk de nieuwe Galaxy Note 10-telefoon presenteren. We zetten de geruchten over dit nieuwe toestel op een rij.

De Koreaanse techgigant heeft op het moment van schrijven nog niks over de Galaxy Note 10 bekendgemaakt. Alle informatie in dit artikel is gebaseerd op anonieme bronnen en gelekte data.

Galaxy Note 10 werkt met 5G

De nieuwe Note 10 zal vermoedelijk de eerste Samsung-telefoon zijn die wereldwijd met 5G werkt. De Galaxy S10 heeft al een 5G-variant, maar die wordt alleen in een beperkt aantal landen verkocht.

De komst van een 5G-model werd verklapt door de CEO van de Amerikaanse telecomprovider Verizon, die het toestel noemde bij de presentatie van nieuwe kwartaalcijfers aan het begin van 2019.

Het lijkt erop dat het 5G-model van de Galaxy Note 10 los verkocht zal worden. Daarnaast zal een telefoon die hooguit met 4G werkt worden aangeboden.

Twee schermgroottes

Samsung zou van plan zijn om de Galaxy Note 10 met twee verschillende schermgroottes aan te bieden. Het kleinste toestel heeft een beeld van 6,28 inch, terwijl het grotere model 6,75 inch biedt.

De Note 10 was in het verleden een grotere variant op Samsung's Galaxy-telefoons, maar nu wil het bedrijf binnen deze productlijn meerdere opties aanbieden.

Als de 5G-modellen los worden verkocht, zal Samsung in totaal vier varianten van de Note 10 verkopen. Dat aantal ligt nog iets hoger als je alle mogelijke opslagopties erbij optelt.

Tot vier camera’s achterop

Het grootste model van de Galaxy Note 10 zou maar liefst vier camera's achterop hebben. De kleinere variant zou op zijn beurt met drie camera's worden geleverd.

Het is niet voor het eerst dat Samsung zoveel camera's op een smartphone zet. De Galaxy A9-telefoon uit oktober 2018 is ook uitgerust met vier lenzen. We zagen hetzelfde ook bij de 5G-versie van de S10.

Het moet nog blijken wat voor exacte specificaties de camera zal krijgen. Hoogstwaarschijnlijk zal het toestel een upgrade krijgen ten opzichte van de Galaxy Note 9, die twee 12 megapixel-camera's bevat.

Geluid in het scherm

De telefoon zou gebruikmaken van een techniek genaamd Sound on Display. Hiermee kunnen schermpanelen geluid produceren door middel van trillingen.

Een voordeel hiervan is dat er geen speaker meer nodig is boven het scherm, waarmee je de ander tijdens het bellen kunt horen. Dat geluid zou dan direct uit het display komen, wat er voor zorgt dat de rand aan de bovenkant verder verminderd kan worden.

Geen fysieke knoppen meer

De Galaxy Note 10 zal volgens geruchten geen fysieke knoppen meer hebben om het volume mee aan te passen. Ook de knop waarmee je de telefoon aan- of uitzet moet verdwijnen.

Het bedrijf heeft naar verluidt een "nieuwe technologie om deze functies te bedienen zonder knoppen". Het is onduidelijk hoe dit er precies uit moet gaan zien. Het zou kunnen dat gebruikers veegbewegingen moeten maken. Een tweede optie is dat er een knijpsensor in het toestel zit. Google en HTC gebruikten deze technologie in eerdere telefoons om bijvoorbeeld snel de stemassistent mee te activeren.

Galaxy Note 10 onthuld in augustus

Het is nog niet officieel bekend wanneer de Galaxy Note 10 gepresenteerd zal worden. Volgens recente berichten zou Samsung 7 augustus op het oog hebben voor de aankondiging. Dat gebeurt dan op een eigen Unpacked-evenement in New York.

De afgelopen jaren werden de nieuwe Note-telefoons traditiegetrouw ook in augustus gepresenteerd.