De Chinese smartphonefabrikant OnePlus heeft dinsdag de OnePlus 7 en de OnePlus 7 Pro aangekondigd. De toestellen moeten in het hogere prijssegment concurreren met de smartphones van onder meer Samsung en Huawei.

De OnePlus 7 Pro heeft een oledscherm van 6,67 inch dat vrijwel de hele voorkant beslaat en geen inkepingen heeft. De selfiecamera aan de voorkant zit in de telefoon verstopt en schuift uit het toestel omhoog als de gebruiker een foto wil maken.

Deze uitschuifcamera ontbreekt bij de reguliere OnePlus 7, die wel camera in een kleine inkeping in het scherm heeft. Verder onderscheidt de duurdere 7 Pro zich van de reguliere OnePlus 7 door zijn grotere scherm, grotere batterij en hogere prijs. Qua specificaties biedt het normale toestel minder waar voor z'n geld dan de Pro-variant.

De normale OnePlus 7 heeft een scherm van 6,41 inch met 402 pixels per inch (ppi). De 7 Pro biedt 516 ppi. Beide smartphones bieden, net als de voorganger OnePlus 6T, een oledscherm.

Drie camera's op de OnePlus 7 Pro

Zowel de reguliere OnePlus 7 als de Pro verschijnt in een uitvoering met 6 GB of 8 GB aan werkgeheugen met een Snapdragon 855-chip, maar de OnePlus 7 Pro heeft ook een variant met 12 GB.

De OnePlus 7 Pro is aan de achterkant voorzien van drie camera's, in plaats van twee bij de reguliere versie. Naast een normale camera (48 megapixels) en een zoomcamera (5 megapixels bij de reguliere, 8 megapixels bij de Pro-versie) heeft de duurdere smartphone ook een groothoeklens (16 megapixels) die beelden in 117 graden kan schieten.

Het duurdere toestel heeft daarnaast een ietwat grotere accu (4.000 mAh) ten opzichte van de 3.700-mAh-accu in de reguliere OnePlus 7. Beide smartphones ondersteunen snelladen en worden geleverd met Android 9 (met aanpassingen via OxygenOS).

Smartphones vanaf 21 mei te koop

De OnePlus 7 en OnePlus 7 Pro zijn vanaf 21 mei verkrijgbaar. De normale variant met 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB opslagruimte gaat 559 euro kosten. Voor 8 GB werkgeheugen en dubbel zoveel opslagruimte leggen klanten 50 euro meer neer.

De OnePlus 7 Pro begint vanaf 709 euro voor een smartphone met 6 GB aan werkgeheugen en 128 GB aan opslagcapaciteit. Dit loopt op in varianten met 8 GB of 12 GB werkgeheugen, die allemaal zijn voorzien van 256 GB opslagruimte. Voor de uitgebreidste versie betalen gebruikers 829 euro.