De OnePlus 7 Pro heeft geen scherminkeping of schermranden, meldt OnePlus in een paginagrote advertentie in The New York Times.

De meest recente OnePlus, de 6T, heeft nog wel een scherminkeping voor de selfiecamera. Voor het nieuwste model lijkt OnePlus te kiezen voor een selfiecamera die uit de telefoon omhoog komt.

Hoewel OnePlus geen foto's van de 7 Pro laat zien, toont het wel een schematische tekening van de nieuwe telefoon. Daarop is te zien dat er achterop de telefoon drie camera's zitten, vlak bij de bovenste rand van de telefoon is vermoedelijk de selfiecamera te zien. Gezien de plaatsing gaat het vermoedelijk om een pop-upcamera zoals bijvoorbeeld bij de recente Oppo Reno.

OnePlus belooft ook dat de 7 Pro "geen toeters en bellen" heeft, geen vertraging bij het openen van apps en geen overbodige software. Ook zal de telefoon geen prijskaartje van 2.000 dollar (zo'n 1.782 euro) hebben (een steek naar de Samsung Galaxy Fold) en geen willekeurige muziek (een steek naar het U2-album dat jarenlang ongevraagd op iPhones stond).

De OnePlus 7 Pro wordt op 14 mei tijdens een evenement onthuld. Naast de 7 Pro zou er ook een reguliere OnePlus 7 komen, die wat meer op de OnePlus 6T zou lijken.