De vermeende Motorola RAZR met een langwerpig opvouwbaar scherm is op gelekte afbeeldingen te zien. De plaatjes werden op de Chinese website Weibo geplaatst, maar zijn inmiddels gewist.

De plaatjes werden daarna opnieuw geplaatst op Slashleaks, waar vaker gelekte afbeeldingen van nog onaangekondigde telefoons verschijnen. De afbeeldingen tonen een telefoon met een extra lang scherm dat als een klaptelefoon kan worden dichtgevouwen.

Aan de onderkant is een dikkere rand aanwezig, waarin het scherm dicht klikt. Motorola-eigenaar Lenovo heeft de echtheid van de plaatjes niet bevestigd.

In januari schreef The Wall Street Journal op basis van ingewijden dat Lenovo werkte aan een nieuwe versie van de bekende Motorola RAZR. Het scherm beslaat de volledige binnenkant van het toestel, maar afmetingen zijn nog niet bekend.

Uit het bericht bleek dat Lenovo 200.000 exemplaren zou maken. Het toestel zou 1.500 dollar (1.343 euro) gaan kosten.

Opvouwbare telefoons van Samsung en Huawei

Fabrikanten als Samsung en Huawei werken eveneens aan opvouwbare telefoons. Het scherm van de Huawei Mate X zit aan de buitenkant, bij de Samsung Galaxy Fold is het display aan de binnenkant geplaatst.

In de Verenigde Staten kregen de eerste recensenten na een paar dagen problemen met de schermen van de Galaxy Fold. Samsung brengt de telefoons daarom voorlopig nog niet uit.