De Chinese smartphonemaker Oppo brengt op 10 mei de Oppo Reno uit in Nederland. Dat maakt het bedrijf woensdag bekend tijdens een evenement in Zürich.

Er komen twee versies van de telefoon op de markt. De Reno Standard Edition gaat 499 euro kosten. De Reno 10x Zoom Edition verschijnt in juni voor 799 euro. Oppo kondigde de telefoons begin april al aan tijdens een evenement in Sjanghai. In Europa waren ze nog niet eerder te zien.

De toestellen hebben allebei een voorkantvullend display, zonder inkeping. Dat is mogelijk doordat de frontcamera via een schuifje uit de bovenkant komt. De camera maakt foto's van 16 megapixel.

Oppo bracht in 2018 ook een smartphone met een cameraschuifje uit. Dit keer heeft het bedrijf gekozen voor een schuin uitschuifgedeelte, dat aan de rechterkant meer uitsteekt dan aan de linkerkant.

Op de achterkant zijn vaste lenzen geplaatst. Het standaardmodel heeft drie lenzen: een standaardcamera van 48 megapixel, een groothoeklens van 20 megapixel en een Time of Flight-sensor die diepte meet. De telefoon heeft ook een nachtmodus om heldere foto's in het donker te maken.

Tot tien keer inzoomen

De duurdere Oppo Reno 10x Zoom Edition heeft in plaats van een groothoeklens een 13 megapixel-zoomlens, waarmee tien keer hybride ingezoomd kan worden. Dat betekent dat optische zoom wordt gecombineerd met software om de kwaliteit te optimaliseren.

De Oppo Reno is niet het enige toestel dat tien keer hybride kan inzoomen. Huawei biedt met zijn nieuwe P30 Pro eveneens een telefoon die dat kan.

Beide telefoons hebben een vingerafdrukscanner onder het scherm. De Reno 10x Zoom Edition heeft met een Snapdragon 855 een wat krachtigere processor dan de Snapdragon 710 van de Reno Standard Edition. Ook heeft de Reno 10x Zoom Edition een grotere accu (4.064 mAh) dan het andere model (3.765 mAh).