Apple voegt met iOS 13 de mogelijkheid toe om een muis aan te sluiten op een iPad, melden meerdere bronnen, onder wie softwareonderzoeker Steve Troughton-Smith, dinsdag op Twitter.

De ondersteuning zou als nieuwe functie aan de toegankelijkheidsopties worden toegevoegd. Gebruikers kunnen een iPad met de introductie van muisondersteuning mogelijk beter gebruiken als vervanger van een laptop.

Het iOS-besturingssysteem van de iPad zou niet worden aangepast als er een muis wordt aangesloten. Het scherm gaat er bijvoorbeeld niet uitzien zoals een MacBook. Op die manier blijft de tablet ook gemakkelijk met de hand te bedienen.

Het is niet duidelijk hoe de muis kan worden aangesloten. Naar verluidt kan een muis niet alleen met een USB-kabel met de iPad worden verbonden, maar ook draadloos via bluetooth.

Nieuwe functies in iOS 13

Eerder deze maand lekte uit dat iOS 13 waarschijnlijk een donkere modus krijgt. Daarbij worden witte achtergronden zwart gemaakt, zodat het scherm minder fel oogt in het donker.

Daarnaast zou het op de iPad mogelijk zijn om meerdere vensters van dezelfde app te openen. Elk venster zou als een kaart in beeld komen en over elkaar heen zijn te schuiven, net als vensters op het computerbesturingssysteem macOS.

Apple onthult de volgende versie van iOS tijdens ontwikkelaarsconferentie WWDC 2019. Dit evenement vindt jaarlijks plaats in juni. Updates voor iOS worden daarna kosteloos in september doorgevoerd.