De Chinese elektronicafabrikant Lenovo gaat op 23 april een nieuwe smartphone onthullen, maar een paar dagen voor de aankondiging is er promotiemateriaal gelekt via het Chinese sociale medium Weibo. Hierin is te zien hoe de telefoon eruitziet en valt ook te lezen wat de specificaties van de Lenovo Z6 Pro zijn.

De Lenovo Z6 Pro krijgt een scherm van 6,39 inch met een resolutie van 1.080 x 2.340. De telefoon heeft vier camera's op de achterkant, waarmee beelden met 100 megapixel gemaakt kunnen worden.

Aan de voorkant van de telefoon zit een frontcamera in een kleine inkeping boven in het scherm. Met deze camera kunnen selfies worden gemaakt van 32 megapixel. Er zitten verder geen knoppen aan de voorkant, de vingerafdrukscanner zit in het scherm.

Verder heeft de smartphone een Qualcomm Snapdragon 855 chip, 512 GB opslagruimte en 12 GB werkgeheugen. Daarmee concurreert de Lenovo Z6 Pro met andere high-endsmartphones van dit moment.

Het is nog niet bekend of de Lenovo Z60 Pro ook in Nederland verkocht zal worden. Vooralsnog lijkt de smartphone alleen op de Chinese markt te verschijnen.