Samsung stelt de lancering van de nieuwe Galaxy Fold uit vanwege problemen met het opvouwbare toestel.

Volgens het bedrijf moest de smartphone, met een prijskaartje van bijna 2000 dollar (2020 euro) eigenlijk volgende week vrijdag op de Amerikaanse markt worden uitgebracht. Bij testversies van het toestel kwamen echter problemen met het opvouwbare scherm aan het licht, zoals scheurtjes.

De reviewexemplaren bleken bij veel testers binnen een paar dagen kapot te gaan. Het scherm werkte na kort gebruik gedeeltelijk of helemaal niet meer.

Samsung gaat nu extra interne testen met het toestel uitvoeren. Een nieuwe datum voor de lancering van de Galaxy Fold meldde het bedrijf niet. In de komende weken wil Samsung met een nieuw tijdstip naar buiten komen.

In 2016 had Samsung te maken met problemen bij de lancering van de Galaxy Note 7, waarbij de batterij van de smartphone in brand kon vliegen. Dit toestel werd uiteindelijk door Samsung uit de handel gehaald.

Eerder op maandag werden al twee grote media-evenementen in China door Samsung uitgesteld. Of de problemen met het scherm de reden zijn voor het uitstellen, wilde het bedrijf in gesprek met persbureau Reuters niet bevestigen. Het bedrijf wilde alleen zeggen dat de evenementen in Sjanghai en Hongkong zijn uitgesteld.