Meerdere recensie-exemplaren van de opvouwbare Galaxy Fold die Samsung heeft uitgegeven aan Amerikaanse media kampen binnen twee dagen met kapotte schermen.

Journalisten van Bloomberg, The Verge en CNBC delen op Twitter foto's en video's van respectievelijk een deels niet-werkend scherm, een gebroken scherm en een continu flikkerend scherm.

Samsung kondigde de Galaxy Fold in februari aan. Het Zuid-Koreaanse bedrijf wil zijn opvouwbare smartphone, net als Huawei, dit jaar gaan verkopen. In Europa komt de Galaxy Fold op 3 mei op de markt voor ruim 2.000 euro.

YouTuber Marques Brownlee meldt op Twitter dat de Galaxy Fold lijkt te zijn voorzien van een beschermfolie, maar dat dit geen beschermlaag is. Hij kreeg een vervangend exemplaar nadat hij probeerde de laag te verwijderen.

Bloomberg-journalist Mark Gurman verwijderde de laag volledig, zonder dat hij wist dat dit niet de bedoeling was. Hij vermoedt dat het ervoor heeft gezorgd dat zijn Galaxy Fold onbruikbaar is geworden.

Samsung heeft tegenover The Wall Street Journal laten weten dat de problemen met de reviewexemplaren onderzocht zullen worden.

Wat biedt de eerste opvouwbare telefoon van Samsung?
152
Wat biedt de eerste opvouwbare telefoon van Samsung?