Het Chinese bedrijf Oppo heeft in Shanghai twee nieuwe smartphones aangekondigd. De telefoons zijn allebei voorzien van een uitschuifbare selfiecamera.

Het gaat om de Reno Standard Edition en de Reno 10x Zoom Edition. De telefoons hebben allebei een voorkantvullend display. Er is geen ruimte voor een frontcamera. Die komt via een schuifje uit de bovenkant van het toestel.

Oppo bracht vorig jaar zijn Find X-telefoon uit, die eveneens een uitschuifcamera had. Dit keer heeft het schuifgedeelte een schuine afwerking, waardoor de rechterkant verder uitsteekt dan de linkerkant.

De telefoons hebben op de achterkant vaste lenzen. Het standaardmodel heeft drie lenzen: een standaardcamera van 48 megapixel, een groothoeklens van 20 megapixel en een Time of Flight-sensor voor het meten van diepte.

Tien keer optisch inzoomen

Op de Reno 10x Zoom Edition zit in plaats van een groothoeklens een zoomlens. Daarmee kan tien keer optisch worden ingezoomd. Dat betekent dat er geen software aan te pas komt en dat er geen kwaliteit verloren gaat.

De duurdere versie heeft een scherm van 6,6 inch de standaard editie heeft een scherm van 6,4 inch. Beide modellen hebben een vingerafdrukscanner onder het scherm.

In de Reno Standard Edition zit een Snapdragon 710-processor. Het toestel kost omgerekend 396 euro. De Reno 10x Zoom Edition heeft een Snapdragon 855-chip en kost omgerekend 529 euro.

Exacte europrijzen zijn nog niet bekend. De Oppo-telefoons worden op 24 april officieel in Europa getoond.