De camera's van de Xperia-telefoons hadden een stuk beter kunnen zijn, meldt een marketingmanager van Sony in een interview.

In een interview van Trusted Reviews met Adam Marsh van Sony wordt duidelijk dat de Xperia-telefoons betere camera's hadden kunnen hebben als de camera-afdeling van de fabrikant meer met de mobiele tak van het bedrijf had willen samenwerken.

Volgens Marsh was de afdeling die de camera's van Sony ontwikkelt bang dat smartphones de cameramarkt zouden overnemen, als het bedrijf de beste cameratechnologie in Xperia-telefoons zou stoppen.

Hoewel de afdelingen van Sony één bedrijf vormen, zijn er volgens Mash nog steeds barrières. "Alpha (de cameratak van het bedrijf, red.) wil sommige dingen niet aan mobiel geven, omdat je dan opeens hetzelfde in een telefoon hebt als een camera van meer dan 3.000 euro", aldus de marketingmanager.

Volgens Mash is deze barrière langzamerhand wel aan het verdwijnen. Daarnaast heeft Sony de camera's van de Xperia de afgelopen jaren wel flink verbeterd, benadrukt Mash.