LG kondigde op techbeurs MWC de opvolger van de LG G7 ThinQ aan, een telefoon die een handscan kan maken om te ontgrendelen.

De LG G8 ThinQ heeft een scherm van 6,2 inch, dat voor het eerst in de G-serie ook oled gebruikt. Aan de bovenkant van het scherm is een uitsnede gemaakt voor de frontcamera. Onderaan heeft het toestel een zichtbare rand.

Het toestel maakt gebruik van Hand ID, een nieuwe techniek voor het ontgrendelen van een telefoon. Gebruikers kunnen hun handpalm voor de selfiecamera houden, waarna de camera en infraroodsensoren een scan maken van de aderen onder de huid. Op de achterkant is ook een reguliere vingerafdrukscanner aanwezig.

Naast Hand ID, maakt het toestel ook gebruik van Face Unlock, waarbij de camera en sensoren een 3D-scan van het gezicht maken om te ontgrendelen. Op deze manier is het ook mogelijk om portretfoto's of -video's met een scherptediepte-effect te maken.

De LG G8 ThinQ werkt verder met Air Motion. Dat is een manier om de telefoon te bedienen met handgebaren, zonder het scherm aan te raken. LG noemt dat bijvoorbeeld handig om bijvoorbeeld een inkomend gesprek te beantwoorden in de auto.

Op de achterkant heeft de G8 ThinQ drie cameralenzen. Het gaat om een 16-megapixelgroothoeklens, een standaard 12-megapixellens en een 12-megapixelzoomlens.

Van de LG G8 ThinQ bestaan meerdere varianten. Zo is er een G8s ThinQ met een oledscherm van 6,2 inch. Deze versie heeft drie camera's op de achterkant: een standaard 12-megapixelversie, een 12-megapixelzoomlens en een 13-megapixelgroothoeklens. Er bestaat ook een G8 ThinQ met twee camera's op de achterkant, die in "verschillende regio's" verschijnt.

Het is nog niet bekend wanneer de G8 ThinQ in Nederland zal verschijnen en wat het toestel gaat kosten.

Eerste beelden G8 ThinQ-smartphone met handpalmscanner
45
Eerste beelden G8 ThinQ-smartphone met handpalmscanner

LG V50 ThinQ

De telefoon heeft een oledscherm van 6,4 inch. Aan de bovenkant van het scherm is een inkeping aanwezig voor twee camera's. Ook is het toestel voorzien van de nieuwe Snapdragon 855-processor van Qualcomm.

Het X50-modem van Qualcomm maakt het gebruik van 5G mogelijk. Met 5G gaat onder meer de mobiele internetsnelheid omhoog. In Nederland is dat netwerk dit jaar nog niet beschikbaar.

Op de achterkant heeft de LG V50 ThinQ dezelfde cameralenzen als de LG G8 ThinQ. Op de voorkant zijn een standaardlens en een groothoeklens aanwezig, van respectievelijk 8 en 5 megapixels.

LG heeft ook een Dual Screen ontwikkeld, zodat gebruikers een tweede scherm tot hun beschikking hebben. Het Dual Screen zit als een case om telefoon heen en biedt een extra scherm van 6,2 inch. Gebruikers kunnen zo op het ene scherm iets anders doen dan op het andere scherm.

Met een knopje is tussen de schermen te wisselen. Bij sommige mobiele games kan het tweede display gebruikt worden als controller, zodat de knoppen niet in het beeld staan. Het scherm maakt gebruik van de accu van de LG V50 ThinQ, die een 4.000-mAh-batterij heeft.

Het is nog niet duidelijk of de V50 ThinQ ook in Nederland zal verschijnen. Op het moment van schrijven zijn nog geen prijzen bekendgemaakt.

Wil je niets missen van MWC? Ontvang meldingen bij nieuws