KPN sluit op 1 mei de winkels van zijn dochteronderneming Telfort. De telecomprovider blijft vooralsnog wel producten onder het Telfort-merk aanbieden.

"Klanten behouden de producten en service zoals ze die nu hebben", bevestigt KPN-woordvoerder Ellen van Heerwaarden aan NU.nl na eerdere berichtgeving door Telecompaper.

Huidige Telfort-klanten kunnen vanaf 1 mei voor service in winkels van KPN terecht. Ook de website van Telfort blijft vooralsnog in de lucht. Op termijn stopt KPN ook met het aanbieden van Telfort-producten, maar wanneer dat precies gebeurt, kan KPN nog niet zeggen.

Door de sluiting van de winkels verliezen 207 personen hun baan, 79 daarvan werken op uitzendbasis. "We hebben de intentie om een groot deel van het overige personeel te herplaatsen", aldus Van Heerwaarden.

Het nieuws volgt op eerdere aankondiging van KPN dat het bedrijf de merken XS4ALL, Telfort en Yes Telecom wil integreren met het merk KPN.

Concrete stappen omtrent de merken Yes Telecom en XS4ALL zijn nog niet genomen, zegt Van Heerwaarden. "Maar ook daarvoor geldt dat we op termijn alle klanten vanuit het KPN-merk willen bedienen."