Microsoft stopt in december 2019 met het uitgeven van updates voor Windows 10 Mobile, maakte Microsoft deze week bekend.

"Versie 1709 van Windows 10 Mobile uit oktober 2017 is de laatste versie van Windows 10 Mobile", schrijft het bedrijf op een online hulppagina. "Microsoft stopt met de ondersteuning op 10 december 2019."

De verandering geldt voor alle apparaten die werken met het besturingssysteem Windows 10 Mobile. Gebruikers kunnen vanaf eind dit jaar geen beveiligingsupdates of probleemoplossingen meer verwachten. Microsoft zegt dat gebruikers wel vragen kunnen stellen.

Het bedrijf raadt gebruikers van Windows 10 Mobile aan om over te stappen naar iOS of Android. Gebruikers hebben na het beëindigen van de ondersteuning nog tot 10 maart 2020 om backups te maken van instellingen en apps. "Sommige diensten, zoals foto-opslag, blijven mogelijk nog tot een jaar na de einddatum ondersteund."

In oktober van 2017 zei Microsoft al niet meer te werken aan nieuwe functies en hardware voor het besturingssysteem. Het bedrijf heeft uiteindelijk nog twee jaar ondersteuning geboden voor Windows 10 Mobile.