De Amerikaanse Federal Communications Commission (FCC) wil het Amerikaanse Congres niet uitleggen waarom telecomproviders de locatiedata van klanten verkopen aan derden.

Dat zei FCC-voorzitter in een telefoongesprek met Congreslid Frank Pallone, aldus The Verge. Het privacyschandaal zou niet tijdens de 'shutdown' van de overheid besproken hoeven te worden.

Het Congres buigt zich over een artikel van Motherboard waarin wordt beweerd dat de providers T-Mobile US, Sprint en AT&T realtimelocatiedata van klanten verkopen. Een premiejager kon  tegen een betaling van 300 dollar een journalist op deze manier vinden.

Congresleden zijn bezorgd over de kwestie, maar volgens Pai staan er geen levens op het spel. Daarom ziet hij geen reden om de kwestie tijdens de 'shutdown' toe te lichten.

Vier weken lang een 'shutdown'

De overheid in de VS zit inmiddels 24 dagen 'op slot', omdat het Congres en het Witte Huis geen overeenstemming kunnen bereiken over de nieuwe begroting.

De Amerikaanse president Donald Trump eist dat het Huis van Afgevaardigden en de Senaat instemmen met de gedeeltelijke financiering van de door hem gewenste muur tussen de VS en Mexico. Het gaat om een bedrag van bijna 6 miljard dollar.